Pot do zdravja

1. korak: Nagnimo kozarce!

Naše počutje in zdravje sta zelo odvisna od tega, koliko pijemo. Zato si nalijte kozarec vode in preberite članek.
Več...

2. korak: Začetek dober, vse dobro

Prva naloga se dobro drži; navadili smo se dovolj piti. Zdaj lahko na svoji poti do zdravja naredimo nov pomemben korak. Naše vodilo bo rek ZAČETEK DOBER - VSE DOBRO. Če se dan dobro prične, bo dober vse naprej do večera.
Več...

3. korak: Spomladansko čiščenje

Spomladi se lotimo pospravljanja in čiščenja svojega stanovanja in okolice. Ker je toliko dela, pozabimo na svoje telo. Zdaj ko smo svoje telo navadili, da dobi dovolj tekočine, smo se pripravili tudi na čiščenje organizma. Preberite si napotke, morda bo kateri izmed njih ustrezen tudi za vas.
Več...

4. korak: Tudi v prehrani je 5 odlična številka

Vsi vemo, da je najbolj zdravo jesti večkrat na dan po malo. Kljub temu tega ne počnemo. V prispevku boste ugotovili, da so redni obroki ključnega pomena za naše dobro počutje.
Več...

5. korak: Gibanje in prehrana

Redki posamezniki imajo idealno telesno težo in se ne ukvarjajo s tem, KAJ jesti in koliko GIBATI. Veliko ljudi je vsaj enkrat v življenju že hujšalo, vendar jim nove telesne teže ne uspe zadržati. Mnogo je takšnih, ki se dnevno ukvarjajo s športom iz strahu, da se ne bi zredili. Niso redki tudi takšni, ki imajo prešteto in preračunano vsako kalorijo. Kaj od tega je zdravo?
Več...

6. korak: Počistimo kisle odpadke iz svojega telesa

Pri presnovi hrane nastajajo odpadne snovi, ki jih telo ne potrebuje in jih izloči. Med njimi so tudi strupeni kisli odpadki. Te naše telo izloča skozi izločala, vendar le do določene mere. Če jemo preveč hrane, ki tvori kisline, ali/in smo podvrženi stresu, jih organizem ne zmore izločiti in jih začne skladiščiti. Kri postane kisla. Temu pravimo ZAKISANOST telesa.
Več...

7. korak: Vitamini

Zdi se, da o vitaminih vemo vse. Koliko uporabnega znanja pa imamo v resnici? Tu so na enem mestu zbrana dejstva, ki vam lahko pomagajo k boljšemu izkoristku vitaminov iz hrane in vas seznanijo s pastmi današnjega načina življenja, ki uničujejo vitamine: stres, kajenje, napor, kontracepcijske tablete, zdravila, alkohol...
Več...

8. korak: Minerali

Minerali so rudnine in kovine, ki prihajajo iz nežive narave. V našo hrano pridejo iz prsti; prek rastlin, ki jih črpajo iz zemlje. Čeprav jih naše telo potrebuje v majhnih količinah, brez njih ne more delovati. Za svoje zdravje potrebujemo 22 mineralov.
Več...

Spomladanski izziv 2018

Letos že petič zapored v Centru Zdravja in Zabave organiziramo spomladanski Body & Mind izziv, s katerim lahko izboljšamo svoje počutje, zdravje in izgled
Več...

Spomladanski izziv

Spomladi se zaradi sprememb v naravi dogaja veliko sprememb tudi v našem telesu. Organi razstrupljanja delujejo s povečano močjo. Zato je idealni čas, da to izkoristimo in storimo kaj koristnega za svoje zdravje. V prispevku boste našli mnogo idej.
Več...