Zdrava pamet je najboljše vodilo

Kaj vse ste že vi poskusili in kako uspešno vam je šlo (vam gre)? Podelite z nami napotke za uspešno hujšanje. Dobrodošla tudi vsa vprašanja, saj je to področje neizčrpno.

Zdrava pamet je najboljše vodilo

OdgovorNapisal/-a Marsy » 08. nov 2009 21:35

Teh nekaj stavkov bi namenila predvsem tistim, ki se vztrajno, vendar neuspešno borijo z odvečnimi kilogrami. Verjetno niti ne jeste preveč (razen takrat, ko imate vsega dovolj in se je treba 'nabutat' za nazaj in za naprej) in pazite na prehrano, pa nekako ni uspeha niti ni dobrega počutja.

Tudi jaz sem preizkusila vsako shujševalno dieto, ki sem jo zasledila. Starši so bili že tako zaskrbljeni, da so me naročili pri psihologu. In takrat sem spoznala, da se res preveč igram s svojim zdravjem. Nekako sem se sprejela (oz. se predala v usodo) in se nehala ubadati s prehrano.

Še sreča ;) . Ko sem začela jesti NORMALNO (redni obroki, brez odrekanj), se je tudi moja postava začela popravljati in zdaj lahko rečem, da sem zadovoljna sama s sabo.
No, seveda jem kar se da zdravo. Izogibam se belim živilom, praženim jedem, sladkarijam ipd. Vendar lahko rečem, da odkar nisem pod pritiskom, da je to prepovedana hrana, gre veliko laže.

Spoznala sem tudi Herbalife, ki mi je najbolj pomagal pri prebavi. Redno uživam vitamine (formulo 2) in vlaknine, shake (formulo 1) pa si pripravim za zajtrk, če prepozno vstanem.
Tako da bi pohvalila članke, saj govorijo ravno o teh najbolj pogostih napakah, zaradi katerih si sami grenimo življenje in smo nezadovoljni sami s sabo.
Marsy
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 06. sep 2009 12:15

Re: Zdrava pamet je najboljše vodilo

OdgovorNapisal/-a TINKA05 » 29. jan 2010 17:50

Pod ta post se pa podpišem. Sama sem probala tisoč in eno dieto, pa sem najbolj zgubljala na teži, ko sem imela 5 manjših obrokov.
Se bo treba spet vzet v roke, ker sem se malo zapustila (služba) in jest po tem pravilu. Zadnje dva meseca imam gužvo v službi in se prehranjujem zelo neredno - se že pozna na kilcah. :oops:
TINKA05
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 29. jan 2010 17:44

Re: Zdrava pamet je najboljše vodilo

OdgovorNapisal/-a Tasha » 22. apr 2010 20:05

Res je treba razmišljati o tem kaj dajemo v usta. Velikokrat opazim, da s svojim telesom delamo kot s smetnjakom. Danes je v moji družbi tekla debata o ekologiji; večina ljudi pod tem pojmom vidi le naš odnos do okolja, vendar menim, da je v prvi vrsti to odnos do nas samih. Zdrava prehrana in gibanje sta najpomembnejša dejavnika za zdravje in dobro počutje. Da izgubimo odvečne kilograme, moramo poskrbeti za dobro presnovo.
Dobro se je držati naslednjih napotkov, ki bodo pomagali pognati vaš metabolizem:
1. Uživajte termogenično hrano vsak dan: To je hrana, katera z naravnimi lastnostmi uničevanja maščobe lahko pripomore k željenemu rezultatu. Med takšno hrano spada: ingver, gorčična semena, kumina semena, cimet, zeleni čaj, pekoča paprika, citrusi, jabolčni kis ter rdeča paprika.
2. Hrano, katero zaužijete dobro prežvečite: S tem pomagate celicam, da izkoristijo hranilne snovi v hrani. Priporočeno je tudi, da spijete malo kisa pred vsakim obedom, pravilno dihate med žvečenjem, ter da obedujete v sproščeni atmosferi.
3. Pijte zeleni čaj: Skodelica zelenega čaja na dan pripomore k naravnemu viru energije, katero telo potrebuje. Študije pa so pokazale tudi, da kateini, ki se nahajajo v zelenem čaju pripomorejo k uničevanju maščobe.
Tasha
 
Prispevkov: 22
Pridružen: 24. mar 2010 19:29


Vrni se na Hujšanje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron