Bhakti, skrivnost večne ljubezni

Ste prebrali kakšno knjigo, ki vas je navdušila in vam pomagala v kakršnemkoli smislu? Priporočite jo tudi nam.

Moderatorji: MAJA, Marsy

Bhakti, skrivnost večne ljubezni

OdgovorNapisal/-a Marja » 09. nov 2014 17:58

Bhakti, skrivnost večne ljubezni
Avtor: A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

»Ljubezen je beseda, ki jo največkrat uporabljamo in najmanj razumemo. Težava je v tem, da je ljubezni veliko vrst. Med drugim se ločijo tudi po trajanju. Lahko trajajo nekaj dni, vse življenje ali večno. Večina zaljubljencev hrepeni po večni ljubezni, vendar zaman.
Telesna ljubezen je brez dvoma minljiva, saj je takšno tudi telo. Kaj pa duša? Se zaljubljenci srečajo v večnem duhovnem nebu in uživajo v nesmrtni ljubezni?
Morda. Vprašanje pa je, kako priti v ta svet.«

Ljubezen v materialnem svetu je popačen odsev duhovne ljubezni.
Če bomo ljubezen posvečali le partnerju, otroku, staršem, prijateljem itd., bomo ob smrti zamenjali telo in se ponovno rodili v materialnem svetu. Če si to želimo, bomo morda imeli istega partnerja, otroke, starše in prijatelje. Morda se bomo rodili na planetu, kjer je življenjska doba 10.000 let. Vendar bo to še vedno nepredvidljiv materialni svet. Zelo verjetno bomo slej ko prej ostali sami ali pa izgubili vsaj nekatere najdražje. Kako doseči, da bomo z ljubljenimi živeli večno? Je to mogoče? Verjetno je, če si to želimo, in če hkrati materialni svet poduhovimo. Duhovni svet je namreč večen.
Najbolj čista oblika ljubezni je ljubezen do Boga (Krišne, Izvora, Absolutne Resnice). Bog ve vse, zmeraj nas razume in zaščiti ter nam izpolni vse želje. Z Njim moramo le vzpostaviti ljubeč odnos. Če ne bi bilo Boga, ne bi bilo svetlobe. Ničesar lepega ne bi bilo. Zasluži si, da mu izkažemo ljubezen.
Ob povezavi z Bogom se naši čuti poduhovijo. Ne le, da ob smrti zapustimo materialni svet in odidemo v svet večne svetlobe, večne sreče in večne ljubezni. Ko z Njim vzpostavimo ljubeč odnos, lahko po analogiji tega ustvarimo tak odnos tudi v partnerstvu oziroma s starši, otrokom, prijatelji, ... Naša ljubezen se poduhovi že tukaj in dobi brezmejne razsežnosti.

Marja
Marja
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 09. nov 2014 16:59

Re: Bhakti, skrivnost večne ljubezni

OdgovorNapisal/-a spletna ptica » 27. jan 2016 13:57

"Z Njim moramo le vzpostaviti ljubeč odnos."

Lahko da tudi to ni potrebno, ker nič ne "moramo" - prav v tem je ena temeljnih poant bhakti joge - da je povsem spontana. Zadostuje že, če imamo Bogá radi, kar je lepo pojasnil že Vivekananda v svoji knjigi o bhakti jogi. Res da si mnogi prestavljajo Bogá tudi s šibo v roki ("če ne boš ..., potem sledi ... ", a to bhakti jogiju kaj veliko ne pomeni in se na to ne ozira ... "ker ljubezen ne berači, ne pozna strahu in je sama sebi namen in cilj."
V življenju ljudi pa: "Brez ljubezni od filozofije ostanejo le suhe kostí, psihologija postane zgolj neke vrste teorija in delo le muka. A če je prisotna ljubezen, potem filozofija postane poezija, psihologija mistika in delo najlepši del ustvarjanja." Enako tudi v religiji, duhovnosti in na drugih podočjih.

Bhakti joga - Joga ljubezni in predanosti (Svami Vivekananda)
spletna ptica
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 27. nov 2015 10:51

Re: Bhakti, skrivnost večne ljubezni

OdgovorNapisal/-a polleyjohoye » 20. dec 2018 02:54

Hver gang han eller hun opfyldte deres barn, accepterede han kvinden, samt din kvinde oplevede Nike Air Max 1-skoene kyssede ham eller hende samt anmodede om at følge deres velvære; men han eller hun oplevede samtidig, at din kvinde ikke var den samme som din kvinde tidligere var - forskelligt, ikke bare fordi han betragtes som sig selv, men også i øvrigt inden for kvindens metode. I øjeblikket opdagede han ham eller hende den uheldige, dårlige tillid til, hvordan solskin vælger at gå fra deres eget kombinerede liv, at hyggelige punkter havde https://www.kobsportskodk.com/l%C3%83%C2%B8besko-air-huarache-run-ultra-c-1_141.html været mere end hvad angår hver af disse, som for ham eller hende kunne det være pænt med hensyn til ham eller hende burde gå forbi. Han eller hun kunne ikke ende med at være tilfreds, hvis der har været uoverensstemmelse mellem ham eller hende såvel som deres barn - og der må være uenighed. Personen er blevet bedt om at have en pris at overveje sig selv væk, samt var ikke Nike sneakers tilstrækkeligt uplettede til blot at acceptere den faktiske give.
polleyjohoye
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 06. dec 2018 12:03


Vrni se na Priporočamo branje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron