Maslo ali margarina ali nič od tega?

Karkoli vam pride na misel: npr. vegetarijanstvo da ali ne, uživanje mleka in mlečnih izdelkov, kuhati ali ne, ... Vse od A do Ž

Maslo ali margarina ali nič od tega?

OdgovorNapisal/-a Tasha » 24. mar 2010 19:34

Sem ljubiteljica medu in vseh vrst džemov, česar pa ne morem jesti brez podlage na kruhu, to je maslo ali margarina. Vse več se piše in govori o zdravem načinu življenja, zato me zanima, če se da ta dva produkta s čim zamenjati? Margarina naj bi bila praktično umetna (do plastike ji glede na kemijsko strukturo ne manjka dosti), maslo pa je kot prvo živalskega izvora in baje ima več neželenih maščob kot margarina. Kakšna ideja, nasvet?
Tasha
 
Prispevkov: 22
Pridružen: 24. mar 2010 19:29

Re: Maslo ali margarina ali nič od tega?

OdgovorNapisal/-a MAJA » 24. mar 2010 22:59

A da se res ne da jesti brez podlage? ;)

No, pustimo stvar okusa, pa poglejmo, kaj bi bila boljša izbira:
Kar se tiče margarine in masla, se strinjam - raje ju izločimo iz prehrane.

Okusni namazi so lahko npr. manj mastne skute iz NEhomogeniziranega mleka (npr. Tolminska skuta).

Če pa še (že) bolj gledamo na svoje zdravje in se izogbamo živilom živalskega izvora, si pa lahko sami pripravimo namaz iz avokada, ki vsebuje veliko hranil, posebej bi poudarila zdrave maščobe, ki nam jih v prehrani zelo primanjkuje, telo pa jih ne more samo tvoriti, kar pomeni, da jih moramo dobiti s hrano. Več o tem si lahko preberete v članku o avokadu in o dopolnilu HerbalifeLine.

V 'zdravih' trgovinah se pa najdejo tudi različni namazi iz soje, ki so ravno tako zdravju prijazni.

Dober tek!
MAJA
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 10. okt 2009 19:52

Re: Maslo ali margarina ali nič od tega?

OdgovorNapisal/-a Anja » 27. jul 2010 17:10

Meni je zelo dober bio sojin namaz npr. s piro :)
Anja
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 27. jul 2010 17:04


Vrni se na Splošna vprašanja o prehrani in debate na to temo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron