CENTER ZDRAVJA IN ZABAVE

Razstrupljanje telesa 1

Koliko strupov zaužijemo?

 

Se kdaj vprašamo, koliko škodljivih kemičnih snovi zaužijemo z vsakim obrokom? Jabolko, ki ga pojemo, je bilo verjetno škropljeno proti škodljivcem; jablana, na kateri je zraslo (ne nujno tudi dozorelo) to jabolko, je bila gnojena z umetnimi gnojili; zemlja je bila po vsej verjetnosti polna pesticidov proti plevelu in škodljivcem...
 
Ko jemo kruh, ali pomislimo, koliko barvil vsebuje, da je videti črn; koliko različnih škodljivih kemikalij so mu dodali, da se ne drobi in da ostane dlje svež?
 
Ali pomislimo, ko jemo zrezek, koliko hormonov za hitrejšo rast je zaužila žival pred zakolom; koliko antibiotikov in drugih strupenih snovi vsebuje njeno meso, ker je žival v času rasti uživala oporečno krmo?
 
Ali se zavedamo, da se v telesu strupi kopičijo, ker jih organizem ni sposoben tako hitro izločati, kot ga zasipamo z njimi?
Verjetno o tem ne razmišljamo, saj bi nas pri vsakem obroku minil apetit. Je pa dobro, da se nekje v kotičku zavesti zavedamo, kam nas vodi pot vsakodnevne neprimerne prehrane.
 
Avtorji iz omenjenih virov priporočajo katerega od načinov čiščenja telesa, če želimo ohraniti ali si povrniti zdravje ter izboljšati svoje počutje. Zagotovo je to opravilo obvezno v primeru, ko želimo shujšati. Pogosto se zredimo zaradi zakisanosti in zasičenosti s strupenimi snovmi.
Hujšanje ne more biti uspešno, če je telo zasičeno s strupi, ki jih ne zmore več izločiti. Med 'raztapljanjem' maščob se v telesu tvori še več odpadnih snovi kot sicer, kar naš organizem le še dodatno obremeni. Zato je nezdrav način hujšanja že vnaprej obsojen na neuspeh. Počutje med nepravilnim hujšanjem je izredno slabo, naredimo si pa naredimo večjo škodo kot korist in se seveda ponovno zredimo.
 
Ljudje žal prepogosto s svojim telesom ravnamo kot s sovražnikom in ga ne poslušamo, ali pa si zatiskamo oči, dokler ne nastopi kriza. Pridobivanje na teži, zatekanje, znaki zakisanosti, utrujenost in slabo počutje marsikomu še ni dovolj velik razlog, da bi kaj naredil zase. Raje iščemo uteho pri zdravilih, ki pa nam lajšajo le simptome težav, zato se le-te ponavljajo, saj ne odpravimo vzrokov zanje.
 

 

Kaj se dogaja v telesu? (Nekaj malega o presnovi)

Telo s presnavljanjem hrane ves čas ustvarja škodljive odpadke, ki jih morajo izločala izločiti iz telesa. Če vse poteka normalno, odpadne snovi izločamo skozi črevo, ledvice, jetra, pljuča in kožo. Prepogosto so ti organi že preveč obremenjeni zaradi nezdravega načina življenja. Zato ne zmorejo več opravljati svojih nalog – strupene snovi zastajajo v telesu - telo se prične zastrupljati.
 
Včasih se zdi, da naš mehanizem izločanja odpadnih snovi deluje nekoliko zahrbtno; če ga ne razumemo. Ko je telo zasičeno z odpadnimi snovmi, dobimo lažni občutek povečane potrebe po hrani. Ko se najemo, pa zopet lažni občutek boljšega počutja.
 
Čemu ta zavajajoč efekt?
  1. Telesu je presnavljanje hrane lažje opravilo kot izločanje strupov. Obojega hkrati žal ne zmore. Zato kaj hitro ugotovimo, da nam prija vedno več hrane in poživil (alkohola, kofeina, sladkorja). Verjetno vsi vemo, da je občutek tega ugodja kratkotrajen.
  2. Takoj, ko si telo zopet začne prizadevati, da bi izločilo strupene snovi, se ponovno počutimo slabo, zato želimo to popraviti. Zopet (nezdravo) jemo, odpadne snovi pa potiskamo nazaj v telo.
 
Lahko bi rekli, da si z lastnimi usti kopljemo grob. Raziskave pravijo, da je največji vzrok za nastanek raka in bolezni srca (80%) pretirano uživanje mesa, jajc, mlečnih izdelkov, alkohola, kave in predelanih (mrtvih) živil.
Telo zastrupljamo tudi skozi kožo (mila, kreme, parfumi, sintetična oblačila), pljuča (onesnažen zrak, kajenje, premalo gibanja), jetra (alkohol, tobak, poživila, predelana živila, konzervansi, živalske maščobe), ledvice (sol, premalo vode, kemijske snovi) in črevesje (zaprtje ter vsi že našteti dejavniki). Da lahko normalno zaživimo v današnjih življenjskih pogojih, se moramo naučiti, kako iz svojega telesa odstraniti strupe. Ti so namreč največji izvor bolezni.
 
 
Naše zdravstveno stanje je v veliki meri odvisno od tega, kako delujejo izločala.
Dokler količina strupov ne presega izločalnih sposobnosti organizma, se počutimo dobro.
Ko  izločalni sistem strupom ni več kos, se začnemo zastrupljati.
Zato je logično, da ne moremo shujšati, če ne zmoremo izločati.
 
 
 
Telo se vedno skuša razstrupiti tudi na druge načine in tedaj se pojavijo razna bolezenska znamenja.
Bolezen bi morali vedno razumeti kot klic telesa, da potrebuje pomoč pri obnovitvi notranjega ravnovesja, ne pa kot nadlogo, ki nas je doletela kdo ve, zakaj (verjetno po naključju).
Prepogosto se vdamo v usodo, ker verjamemo, da smo zdravstvene težave podedovali. 'Podedujemo' kvečjemu nezdrave prehranjevalne navade.
 
 
 
Izločanje strupov najbolj intenzivno v drugi polovici noči, konča pa se sredi jutra.
Bolj kot nezdravo živimo, več spanja potrebujemo. Bolj kot smo zastrupljeni, slabše se zjutraj počutimo, saj je telo utrujeno od nočnega razstrupljanja.
Takrat smo zmedeni, utrujeni, brezvoljni, imamo zatekle veke, zamašen nos, suha in obložena usta, potrebo po pljuvanju, glavobol, bolečine v želodcu, ipd.
Navadno takoj zaužijemo kakšno poživilo (kava, sladka hrana) in ti znaki začasno izginejo. Idealno bi bilo, da bi v tem primeru zjutraj pili le mlačno vodo, jesti pa bi začeli šele, ko začutimo lakoto.
 
 
Razstrupljanja se lahko lotimo na različne načine.
Nekaj predlogov smo pripravili za vas tudi na naših spletnih straneh.
Vabljeni k prebiranju člankov o razstrupljanju telesa
 
 

Nekaj koristnih namigov:
Želite preveriti, v kolikšni meri je vaše telo obremenjeno s strupi in težkimi kovinami? Pri nas se lahko naročite na brezplačni bioresonančni pregled delovanja telesa.  (več o tem...)
Pišite nam na zdravje.zabava@gmail.com in dogovorili se bomo za termin. 
 
 
Preden se sami lotite katerega od opisanih načinov za razstrupljanje telesa v sledečih člankih, poudajamo sledeče:
Vse opisano smo preizkusli po navodilih iz navedenih virov. Z učinki teh metod smo zelo zadovoljni.
Vendar je pri tem treba upoštevati tudi dejstva, da nimamo zdravstvenih težav, živimo zdravo in se vsakodnevno ukvarjamo s športom ter smo dokaj mladi (med 30 in 40 let).
 
 
 
Dejstvo je, da vsako telo lahko drugače reagira na stres, ki ga povzročimo s kakršnokoli spremembo.
Opisani postopki pomenijo za večino ljudi ogromne spremembe.
 
Priporočamo, da se pred čiščenjem telesa prej temeljito pripravite, preučite dodatno literaturo, le-te je ogromno na voljo.
Če imate kakršnekoli zdravstvene težave, se je pametno prej posvetovati z osebnim zdravnikom. 
Teme so preobsežne, da bi tukaj omenili vse posebnosti, podrobnosti in opozorila.
 
Zato še enkrat poudarjamo, da  ne sprejemamo odgovornosti za vaša dejanja ter njihove posledice.

 

Viri:
·         M. Frischknecht: Gesundheit als chance, Esotheria, 2005
·         V. Kališnik: Svetlo modra, Priročnik za duhovno rast in razvoj, Mladinska knjiga, 2006
·         M. Videnšek: Post za zdravje, Formatisk, 2008
·         Doktor Sonce: Post – pot do zdravja, Vale Novak, 2007

 

Preberite tudi 2. del o razstrupljanju telesa (povezava), ki vas na zelo postopen način pripravi za izločanje strupenih snovi.

Zavedati se moramo, da strupov, ki so se v nas nalagali več let ali celo desetletij, ne moremo iz telesa izločiti v enem tednu. Zato vsaka metoda ni primerna za vsakogar.

 

 

 

 

Po navedenih virih povzela Maja Sršen
Za vas pripravil in objavil Tomaž Vrhovnik
zdravje.zabava@gmail.com