CENTER ZDRAVJA IN ZABAVE

Športna masaža

Športna masaža je masažna tehnika, ki pomaga pripraviti telo na športni napor, pomaga optimizirati športno udejstvovanje in pomaga pri regeneraciji telesa po športnem naporu, kakor tudi pri dobrem delovanju telesa med samim treningom. Je izrazito individualna, saj ima vsak šport svoje zakonitosti in obremenjuje druge mišice in dele telesa. Izvira sicer iz klasične oz. švedske masaže in njena značilnost je, da se dela z močnejšim prijemom.

CILJ ŠPORTNE MASAŽE

Športna masaža je eden izmed najboljših načinov za sproščanje mišičnih napetosti in za ponovno vzpostavitev ravnovesja v mišično skeletnem sistemu. Redno masiranje pomaga pri preprečevanju poškodb, ki bi lahko nastale zaradi prekomernega treninga, zaradi kopičenja napetosti v mišicah, zaradi rednega ukvarjanja z določenim športom, ki se nato odrazijo v preobremenjenosti sklepov, vezi, kit in mišic. Neravnovesje v mišicah je pogosto prikrito vse dokler ne nastane resna poškodba – in prav to lahko s športno masažo preprečimo.

KOMU JE NAMENJENA

Športna masaža je namenjena vsakomur, ki se ukvarja s športom. Zelo pomembna je tudi pri povečanju učinkovitosti, ter pri odpravljanju utrujenosti ali bolečih mišic zaradi športa ali preprosto zaradi nakopičenja energetskih zastojev v telesu, ki pridejo z leti.

V kombinaciji z ustreznim raztezanjem okrepi držo in gibalne funkcije, poveča prilagodljivost in učinkovitost ter vpliva na lahkotnost gibanja.

VRSTE MASAŽ

Ogrevalna ali pripravljalna športna masaža je kratka, stimulativna masaža pred športnim naporom. Z njo se ogrejejo mišice in spodbudi se cirkulacija krvi. Pomirijo se živčne napetosti in telo pripravimo na napor, s čimer se tudi zmanjša možnost poškodb. Izvaja se kot del ogrevanja pred tekmovanjem ali treningom.

Tekmovalna masaža se izvaja med samim fizičnim naporom in je namenjena sprotnemu ogrevanju mišic in obnavljanju energije. Osredotoča se tudi na odpravljanje težav (mišični krči...). Pomaga pri podaljševanju napora in posledično izboljšanju rezultatov

Regenerativna masaža se lahko izvaja po treningu oziroma tekmovanju ali kot redni del vadbenega programa - priporočljivo je vsaj enkrat tedensko.
Z masažo dosežemo hitro regeneracijo in odstranitev odpadnih produktov, hkrati pa sprostitev utrujenih mišic. Koristi tudi pri hitrejši normalizaciji v prekrvavitvi mišic in zmanjšanju posledic prevelikega napora, z njo pa lahko preprečimo tudi kakšen »muskelfieber«.

UČINKI ŠPORTNE MASAŽE

  • Izboljša krvni in limfni obtok
  • Okrepi delovanje imunskega sistema
  • Izboljša tonus kože in mišic
  • Izboljša respiratorne funkcije
  • Poveča mišično zmogljivost
  • Zmanjša bolečine, odpravi in prepreči krče
  • Daje športniku občutek psihološke pripravljenosti
  • Mišicam povrne gibljivost in elastičnost
  • Regeneracija in prehrana tkiv sta boljša in hitrejša
  • Pospeši izločanje škodljivih snovi

 

Naročanje in več informacij:

zdravje.zabava@gmail.com
031 882 383 (Maja) 031 702 772 (Tomaž)

Športna masaža je zelo lepo darilo

 

CENIK TERAPIJ