CENTER ZDRAVJA IN ZABAVE

Moto zmagovalke: zdrav duh v zdravem telesu

Pogovor z najboljšo na izzivu centra zdravja in zabave:
 

Špelo iz Mengša
 
V Centru zdravja in zabave smo spomladi vadeče povabili k sodelovanju v 12-tedenskem izzivu. Zakaj? Za večjo motivacijo, da bi z vadbami dosegli še boljše rezultate. Nekaj ciljev smo predlagali mi, nekatere so si vadeči določili sami.
Sproti smo opravljali meritve telesne sestave, da smo spremljali spremembe.
In dobili smo zmagovalko, ki je pobrala trofeje kar na vseh področjih; obiskovala je prav vse tipe vadb,  z nami je bila najpogosteje in meritve telesne sestave so bile vsakič boljše:
Špelino telo je 16 let mlajše kot njen EMŠO BRAVO!

 

Ob koncu izziva smo Špeli zastavili nekaj vprašanj:

1. Zakaj si redno prihajala kar na vse naše vadbe?
 
Zato, ker na vajine vadbe moraš hoditi redno: je tako, kot vsak dan piti vodo: zelo redno.
 
Aerobika - te se ne sme spuščati z urnika. To je Tomaževa specialna free style aerobika: so ritmi, je gibanje, nore koreografije, koordinacija, kurjenje kalorij, kondicija, smeh, sprostitev… Z ure v uro napreduješ. Če pomislim na začetek, ko sem komaj, komaj zdržala prvih 20 minut vadbe...  Imamo se zares super!
 
Fit Joga - nikoli prej nisem obiskovala joge, zato sem bila presenečena prvih obiskov vadbe pri tebi, Maja. Da ti je lahko na jogi vroče in da je težko, nisem mislila. V tej dragoceni uri nas popelješ korak za korakom, umirjeno, strokovno, polna energije, vsakega v svoj svet miru in domišljije. Všeč so mi ritmi melodije, ob kateri se sprostim. Spomnim se, da se nisem uspela z zaprtimi očmi dvigniti na prste. Do danes sem pridobila na gibljivosti, moči, ravnotežju, vzdržljivosti, koordinaciji. Bolje se znam osredotočiti nase ali cilj. Imam veliko več energije. Maja hvala. 
Misel avtorja Jima Rohna, ki sem jo zasledila na vajini poučni spletni strani, je zdaj tudi moja: 
"Take care of your body. It is the only place you have to live."
 
Power Pump - ob zaključku lanske sezone smo nekateri vadeči želeli preizkusiti vajino novo vadbo z utežmi. Vadba mi je bila takoj všeč. Pomislila sem na mojo boljšo polovico - to bo prava vadba tudi zanj. Mož jo je z veseljem obiskoval, a žal je od februarja dalje zaradi žledoloma skoraj vsak dan v gozdu in ga čisti. Komaj čakam, da se nam ponovno pridruži. Ker sem s Power Pump-om dobila veliko več kot sem pričakovala, sem se želela še dodatno preizkusiti. Udeležila sem se teka na 10 km in ga pretekla brez priprav, kar tako in šlo bi še več.  
 
Fit Lady - po prvem obisku vadbe nisem niti za sekundo pomislila, da naslednjo nedeljo ne grem ker ... to je to! Kombinacija vsega, kar rada počnem. Popoln trening: step aerobika, uteži, TRX, joga, meditacija - vse to v eni uri - čudovito! 

 

2. Prideš na vadbo samo zaradi treninga ali obstaja še kak drug motiv?
 
"Mens sana in corpore sano,zdrav duh v zdravem telesu. Vadbe obiskujem iz veselja, za srečo, z/za energijo, sprostitev, zdravje...  Ker si želim več, obiskujem delavnice po Fit Jogi. Na eni izmed njih smo pisali cilje. Super, to sem potrebovala. Redno jih urejam, prebiram in kljukam. Formula je zaupanje vase, notranja motivacija in višja gonilna sila, zaradi katere ne obupam tudi takrat, kadar ne zmorem.
 
 
 
3. Zakaj si se odločila sprejeti spomladanski izziv? Kaj je to pomenilo zate?
 
Spomladanski izziv... Na vajinih vadbah sem spoznala veliko novih prijateljev in srečala tiste iz otroštva. Zelo mi je všeč, da se prav vsi poznamo in drug drugega spodbujamo. Na Power Pumpu je med nami čisto spontano nastajal športni "izziv" v smislu "A si upaš?!" Rada imam izzive, a vseeno sem se težko odločila, ketri bo moj izziv. Eden izmed ciljev spomladanskega izziva je bil 100 počepov na dan. Teh naših počepov sem se veselila vsak ponedeljek po vadbi, saj imam rada  teamsko delo oz. rada delujem v teamih. Tako je lažje premagovati cilje in se soočati z izzivi. Sama ves ta čas nisem uspela razmišljati bom ali ne bom. Preprosto sem, saj pravim - z vama v vajinem teamu
 

Zahvaljujem se za več kot 12 tednov spodbud in podpore. 

Špela

 

 

   

  

Draga Špela, hvala ti za vsak nasmeh in vso pozitivno energijo, ki jo prinašaš s seboj na vadbe! Zagotovo se je nalezemo tudi ostali in prepričana sem, da si vzor in motivacija tudi ostalim. Kot praviš, skupaj zmoremo več in ti si pomemben del NAŠE (ne najine!) ekipe.

Prispevek pripravila Maja Sršen

julij 2014

 

 

Bi se tudi vi radi pridružili vadbam v Centru Zdravja in Zabave?

Prijave za sezono 2018/2019 že sprejemamo.

 

Pišite nam na zdravje.zabava@gmail.com