CENTER ZDRAVJA IN ZABAVE

Reiki nas napolni z življenjsko energijo

REIKI - SPROSTITEV V OBČUTENJU ENERGIJ

Ljudje uporabljajo zdravljenje z življenjsko energijo že odkar obstaja človeštvo. Življenjska energija vzdržuje življenje in je povsod okoli nas. Zelo zgodaj so razumeli naravo, lastnosti energije in smisel duha Tibetanci. Zato so znali te lastnosti uporabiti za zdravljenje telesa. To pravzaprav pomeni uravnoteženje fizične, psihične in duhovne energije. To znanje se je preneslo v Indijo, na Japonsko, Kitajsko, v Egipt, Grčijo in Rim. Nekateri viri trdijo, da so reiki uporabljali za duhovno rast že v Atlantidi.
 
Beseda rei-ki je sestavljena iz dveh delov: REI, ki v japonščini pomeni neomejen vir energije, in KI, ki predstavlja življenjsko energijo, ki prežema vsa živa bitja. Reiki je torej neskončna energija v nas in okrog nas, ki nam je vedno na voljo. Tudi kvantna fizika potrjuje obstoj energijskega polja, ki se širi okrog vsakega živega bitja.
 
Pri reiki terapiji se energija pretaka iz terapevtovih dlani tja, kamor jo usmeri in omogoča zdravljenje: v zdravljencu se uravnovesijo energije. To v telesu omogoči in spodbudi samozdravljenje. Terapevt je predvsem prevodnik (ni izvor) reiki energije. Za to ne potrebuje nobenih posebnih sposobnosti, niti ne more vplivati na način delovanja reiki energije.
 
Reiki je zelo enostaven način zdravljenja: nase ali na drugo osebo, tudi žival ali rastlino, položimo dlani z namenom vzpostavitve pretoka energije reiki. Ker reiki podpira naravno sposobnost samozdravljenja, je zelo učinkovita metoda, saj zdravi na vseh nivojihfizičnem, čustvenem in duhovnem. Med terapijo se najpogosteje umirimo, sprostimo in občutimo notranje ravnovesje. Med zdravljenjem je značilna tudi toplota reiki energije, ki se širi iz terapevtovih dlani in se lahko fizično zazna. Reiki deluje pri vsakomur drugače. Nekdo bo takoj občutil olajšanje, pri kom drugem se bodo pa simptomi še povečali in izzveneli nekoliko kasneje.
 
Za izvajanje in/ali sprejemanje reiki energije ni potrebno nobeno prepričanje ali vera. Enako učinkovito deluje pri ljudeh različnih veroizpovedi kot tudi privržencih različnih ideologij. S tem dokazuje svojo univerzalnost – energija je ena, le poti do nje je nešteto. Zadošča le želja po zdravljenju in ozdravitvi. Tudi terapevt se ne more energijsko izčrpati, saj je le prevodnik reiki energije. Zato blagodejne učinke čutita hkrati tako zdravljenec kot zdravitelj. Še en dokaz, da je življenjske energije v obilju za vsakogar.
 
Metodo reiki zdravljenja uporabljamo za ublažitev raznih zdravstvenih težav in psiholoških travm. Lahko je tudi nežna dopolnitev drugih oblik zdravljenja in duhovne rasti. Zato reiki ni namenjen samo bolnim, temveč tudi za hitrejši osebni in duhovni napredek posameznika. Reiki lahko deluje samo pozitivno, saj predstavlja brezpogojno ljubezen.
 

REIKI TERAPIJA

Terapija traja med 45 in 60 minut. Med terapijo oseba sedi ali leži. Terapevt polaga dlani na telo in vzpostavi pretok energije. Dotik dlani ni nujno potreben, terapevt jih lahko drži nekaj centimetrov stran od telesa. Pretok energije, ki teče iz terapevtovih dlani v telo zdravljenca, se navadno občuti ko tprijetna in sproščujoča toplota. Marsikdo se med tretmajem tako umiri, da zaspi. Zato imajo reiki terapije močan antistresni učinek. Marsikdo pride na reiki preprosto zato, da se odklopi od stresnega vsakdana.
 
UGODNI UČINKI REIKI TERAPIJE:
·    reiki energija podpre naravne sposobnosti telesa za samozdravljenje
·    močan antistresni učinek
·    poživi telo in duha
·    uravnoteži telesne energije
·    sprosti energijske blokade; omogoči popolno sprostitev
·    deluje na vseh ravneh: fizični, čustveni, mentalni in duhovni
·    odstranjuje strupe iz telesa
·    terapija deluje na vsa bitja; tudi živali in rastline
·    izredno prijetna celostna metoda zdravljenja
·    pogosteje kot uporabljate reiki, močnejši tok energije teče skozi vaše telo
 
V centru zdravja in zabave delujeva reiki mojstra (terapevta III. stopnje):
Maja Sršen in Tomaž Vrhovnik.
Naročila sprejemava na zdravje.zabava@gmail.com
Reiki terapijo lahko na vašo željo nadgradimo tudi z blagodejnimi učinki aromaterapije.
 
Reikisti priporočamo 5 reiki načel za začetek vsakega dne:
1.      SAMO DANES BODI BREZ SKRBI.
2.      SAMO DANES SE NE JEZI.
3.      BODI DOBER DO SVOJIH BLIŽNJIH.
4.      SLUŽI KRUH S POŠTENIM DELOM.
5.      POKAŽI HVALEŽNOST DO VSEGA.
 
 

REIKI STOPNJE

Reiki terapevt se lahko odloči za usposabljanje na treh stopnjah. V centru zdravja in zabave izvajata terapije reiki mojstra Maja Sršen in Tomaž Vrhovnik, ki imata opravljene vse tri terapevtske stopnje.
PRVA STOPNJA: oseba se nauči delovati z reiki energijo in jo uporabljati prevdsem v namene samozdravljenja in terapij na svojih bližnjih. Terapija prve stopnje deluje najbolj na fizično telo.  Reikist prve stopnje izvaja terapije s polaganjem rok na osebo, ki se fizično nahaja v istem prostoru. (opravljena 10.11.2012)
DRUGA STOPNJA: reikist postane še bolj pretočen za reiki energijo. Uposobi se za izvajanje reiki terapij na daljavo. Terapija druge stopnje ima močan učinek tudi na mentalnem nivoju. (opravljena 20. 4. 2013)
TRETJA STOPNJA (mojstrska): tretja stopnja še poveča prevodnost reiki energije. Reiki mojstri so usposobljeni za izvajanje različnih terapevtskih postopkov. Reiki terapija 3. stopnje ima močan učinek, saj zdravljenje poteka tudi na duhovni ravni. To je izjemnega pomena, saj se zdravi izvor težave. Ko ozdravimo duhovno telo, pride do ozdravitve tudi na fizičnem telesu. Reiki mojstri se lahko v nadaljevanju usposobijo tudi za poučevanje novih reiki terapevtov. (3. stopnja opravljena 29. 12. 2013)
 
 

NAŠE IZKUŠNJE

Ko sem imel težave s hrbtom, sem z veseljem prišel firbcat, kako izgleda reiki. Na sami terapiji sem se počutil sproščeno. Imel sem občutek toplote, kjer je imel Tomaž roke, čeprav se me ni dotikal. Terapija takoj blagodejno vplivala na bolečino. Tudi minilo  je hitro; na koncu nisem mogel verjeti, da je terapija trajal dobro uro. Po terapiji sem bil brez problemov aktiven na vadbi. Glede na svoje dobre izkušnje priporočam tudi drugim. - Matjaž

Zaradi viroze sva se z Majo dogovorili za reiki terapijo na daljavo. Čutila sem močne energije. Takoj po terapiji imam lahkoten občutek, tako kot bi se rešila nekaj težkega… Zjutraj: Reiki je res deloval celo noč. Sem čisto pre-spočita in brez težav v službi pri delu. - Marjana

Bilo je odlično včeraj. Počutila sm se super, popolnoma umirjeno. Čeprav te nisem videla, sem natanko čutila, kje si, ker sem čutila neverjetno topoloto. Po tem sem delovala zelo upočasnjeno, kot si videla kasneje na jogi. Še danes malo drži ;-) Skratka, hvala in upam na ponovitev. - Katarina


Reiki na daljavo 3-letnemu dečku z angino: Mislim, da je boljše, saj je postal ful živahen, ne jamra več in tudi vročine nima. 4 ure kasneje: Tim skače kot zmešan, kot da mu ni nič. Zgleda, da reiki res deluje! - Saša


Reiki na daljavo 11-mesečnemu dojenčku, ki zaradi hudega prehlada že nekaj noči ne spi: 20 minut po terapiji se je zbudil s polnim nosom in močnim kašljem. Očistili smo mu nos. Nato je zaspal in noč prespal brez kašlja in polnega nosu. Spal je zelo mirno. Zjutraj je bil končno spočit in dobre volje. Izcedka iz nosu danes še nima. Mislim, da je bila terapija uspešna. Hvala. - Manja
 
Reiki na daljavo 5-letni deklici zaradi driske in bruhanja: Žana je cel dan počivala, imela vročino, drisko in bruhala je. Med terapijo je spala. Po terapiji ni niti enkrat več bruhala ali imela driska. Bila je dobre volje.
 
Reiki na daljavo: 5-letna deklica z virusno pljučnico: zdravnik je napovedal 4 tedne zdravljenja z veliko kašlja in utrujenosti. Vsak dan smo izvedli reiki terapijo. Katja že drugi dan ni več kašljala. Vse dni 'bolniške' je bila zelo živahna in brez vročine. Po enem tednu na kontroli se je zdravnik začudil in potrdil, da so pljuča popolnoma čista. Bila je zdrava. - Majda

Reiki na daljavo 6-letni Niki zaradi bronhitisa in povišane temperature: Hči je v toplicah dobila vročino in težko je dihala. Zdravnica v bolnišnici je ugotovila bronhitis. Med spanjem sta ji Maja in Tomaž naredila reiki na daljavo. Naslednjega dne na kontroli pri osebni zdravnici ni bilo sledu o bronhitisu. Tako da je odsvetovala uporabo zdravil, s hčerko pa smo se vrnili v toplice. - Tanja

Osebna raba terapij: reiki vsak sebi izvajava vsakodnevno. Daljšo terapijo si privoščiva ob prvih znakih prehlada, bolečega grla in večjih stresnih obremenitvah za sprostitev.

OPOZORILO: navedene so zgolj osebne izkušnje in izkušnje naših stank. To niso znanstveno podprta dejstva in nimamo dokazov, da so omenjene težave izzvenele zaradi delovanja reiki zdravljenja. Učinka reiki terapije ne moremo predvideti, saj lahko deluje na vsakogar drugače; odvisno od razloga težave. Četudi ljudje poročajo o ugodnih učinkih, znanstvene raziskave niso potrdile učinkov reikija. 

 

Naročanje in več informacij:

zdravje.zabava@gmail.com
031 882 383 (Maja) 031 702 772 (Tomaž)

Reiki terapija je zelo lepo darilo

 

CENIK TERAPIJ