CENTER ZDRAVJA IN ZABAVE

3. korak: Spomladansko čiščenje

SPOMLADANSKO ČIŠČENJE

Veliko vprašanj prejemamo glede čiščenja telesa in posta, saj je pomlad najbolj primeren čas za takšna opravila. Če želimo biti zdravi, moramo omogočiti svojemu telesu, da se nenehno razstruplja. Ker smo ves čas izpostavljeni onesnaževanju; ne samo okolje, tudi hrana, ki je predelana, onesnažuje naše telo, ker je ne more prebaviti in uporabiti. To se nalaga v telesu in ovira njegovo delovanje.

 

Želite preveriti, v kolikšni meri je vaše telo obremenjeno s strupi, odpadnimi snovmi in sevanji?

Naročite se na brezplačni bioresonančni pregled (Kaj pa je to?)

Pišite nam na zdravje.zabava@gmail.com

O čiščenju telesa je na naših straneh že veliko povedanega, zato se ne bomo ponavljali.

Kogar zanima več, naj si prebere knjige, ki so navedene v virih. 

Da bo vse na enem mestu, prilagamo še povezave do člankov:
1. Razstrupljanje telesa prvi in drugi del
2. Post
3. Razkisanje telesa
4. Izločanje težkih kovin
5. Razstrupljanje z alojo

POMEMBNO!

Razlog, da se odločite za čiščenje telesa, naj NE bo hujšanje. Navadno se takrat zadeve lotimo zelo površno, saj želimo takojšen rezultat in ne dosežemo pravega učinka.

Pred razstrupljanjem telesa je ključnega pomena psihična oz. duhovna priprava, saj se čiščenje ne dogaja le na fizični ravni.

Preden se lotite kateregakoli načina, se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom. Te informacije so le informativne narave in ne nadomestijo posveta z zdravnikom. Za vaša dejanja ne v povezavi z informacijami ne moremo prevzeti odgovornosti.

Še nekaj načinov, ki nam pomagajo pri čiščenju telesa:

a) PRESNI SADNI IN ZELENJAVNI SOKOVI (V ČASU POSTENJA)
Sveže iztisnjeni sokovi niso zdravilo. To je najboljša možna hrana za obnavljanje telesa in najbolj uspešno sredstvo, s katerim ponovno vzpostavimo porušeno ravnotežje v telesu. Pitje presnih sokov je najbolj varen in zanesljiv način oskrbe podhranjenih telesnih celic. Zato morajo biti sokovi resnično sveži, saj v ta namen pasterizirani in sterilizirani sokovi nimajo nobene vrednosti.
Če se le da, uporabimo tak sokovnik, da sok iz sadja in zelenjave iztisne z mlinom. To naj bi bil edini način, da iz plodov dobimo vse minerale, vitamine in encime. Priporočljivo je dnevno spiti dva litra sveže iztisnjenega soka. Najmanjša količina, ki naj bi še imela učinek na telo, pa je pol litra.
Pogosto se ob razstrupljanju pojavijo kratkotrajni neprijetni občutki (npr. glavobol), ki so le znak, da se telo odziva in želi izločiti odpadne snovi. Ko nam to uspe, začutimo povečano energijo in vitalnost.

Vir: dr. Norman Walker: Zdrava prehrana in solate, Aura 2004

b) ZDRAVILNE LASTNOSTI GLINE

Da glino lahko uporabljamo tudi v zdravilne namene, je že dolgo znano. Tudi v Sloveniji imamo nahajališče zdravilne gline, ki se nahaja med Vodicami in Žejami. Zdravilno glino prodaja g. Janez Ferjuc, k temu ga je spodbudil pater Simon Ašič. Janez Ferjuc priporoča čiščenje telesa z glino ravno po veliki noči in pred zimo, da si okrepimo imunski sistem.
V dvajsetih letih je ta glina pomagala ozdraveti in zaceliti poškodbe mnogim ljudem. Glede na vrsto težave lahko izbiramo različno uporabo gline: glineni prah za uživanje, glineno mazilo za kožne težave, glina za obloge za pomoč pri poškodbah in glineno milo.
Seveda glina ni čudežno zdravilo, ima pa močne razstrupljevalne učinke na telo.
Glina tudi ni za vsakogar, zato se je treba pred uporabo temeljito posvetovati in poučiti, kako jo moramo uporabljati.
Več o zdravljenju z glino si lahko preberete v knjigi Glina zdravi, avtorja Raymonda Dextreita.

c) RAZSTRUPLJANJE SKOZI PODPLATE Z LEPLJENJEM BLAZINIC
Ljudje večinoma nismo pripravljeni vložiti veliko truda v dejavnosti, ki niso prijetne in če nimajo takojšnjega učinka. Za dolgotrajnejše naravne načine zdravljenja se odloči le malo ljudi, saj večina nima dovolj močne motivacije. Zato so z Vzhoda k nam prišle razstrupljevalne blazinice, ki jih čez noč prilepimo na podplate. V blazinicah so naravne snovi, ki jih na Kitajskem že tisočletja uporabljajo. Delujejo tako, spodbudijo potenje podplatov, s potom izločimo tudi strupe, blazinice pa jih vsrkajo. Zvečer prilepimo suho blazinico bele barve, zjutraj pa je lepljiva in rjavorumene barve. Blazinice so CE odobren medicinski pripomoček razreda 1.

Detox obliže lahko naročite tudi pri nas. Svoje naročilo oddajte na zdravje.zabava@gmail.comd) IZPIRANJE ČREVESJA*

Ko se tema pogovora dotakne posta, se večinoma zataknemo pri izpiranju črevesja, ki je nadvse pomembno. Sami doma lahko opravimo klistiranje, ki primerjavi s pravim izpiranjem črevesja – kolonikom (kolonska hidroterapija) skoraj ni omembe vredno. Za kolonik se odloča vedno več ljudi, tako v preventivne kot kurativne namene.
V našem črevesju se z leti nabere in veliko strupenih odpadkov, kjer gnijejo in tako zastrupljajo naš organizem. Z leti se strdijo in so trdi kot kamen. Ker so ostali organi, ki skrbijo za razstrupljanje zaradi odpadkov, preobremenjeni, se nas lotijo različne zdravstvene težave: zaprtje ali driska, utrujenost, depresija, vnetja dihal, bolečine v sklepih, bolezni kože, ledvic, alergije, povišan krvni tlak itd.
Razlika med klistiranjem in kolonikom: za klistiranje uporabimo približno 2 litra vode in očistimo manjši del debelega črevesa ter ga lahko opravimo sami. Pri koloniku pa očistimo celo črevo. Porabi se približno 30 litrov vode. Kolonik je zelo smiselen pri postu: na začetku, na polovici in na koncu postenja. Na ta način dosežemo, da voda doseže vse skrite delčke črevesja in ga popolnoma očisti. Zato je po koloniku telesu treba pomagati pri obnovi mikroflore.
Kolonik je učinkovit tudi kot zdravilna terapija pri zdravljenju bolezni vseh organov, ki so povezani z debelim črevesom: pljuča (astma, bronhitis), sinusi, mandlji, koža, hipofiza, proti alergijam, težavam s sklepi.
Kolonik se odsvetuje ljudem s sladkorno boleznijo, popuščanjem srca, močnimi hemoroidi in rakom debelega črevesa.
Vir: Misteriji, letnik 15, št. 171

*Čiščenja črevesja se lahko lotite tudi na drugačen način; s paketom PUREX traja čiščenje telesa 30 dni. Priporočamo iz lastnih izkušenj. Za več informacij nam pišite na zdravje.zabava@gmail.come) RAZSTRUPLJANJE TELESA Z VSAKODNEVNIM DODAJANJEM VLAKNIN
Današnja prehrana človeka je večinoma oropana vlaknin. Hrana je predelana (uporablja se bela moka, beli sladkor, beli riž...). S tem je hrana oropana nujno potrebnih mineralov, po drugi strani pa nam onesposobi črevesje, tako da smo zaradi predelave hrane kar dvojno prikrajšani.
Ljudje večinoma uporabljajo belo moko. Redki pomislijo, da bi lahko ogromno za svoje zdravje storili že v lastni kuhinji, če bi uporabili polnovredno moko namesto bele.
Mnogo ljudi je večji del dneva zdoma in se prehranjujemo s hrano, ki je pač v tistem kratkem času za malico na voljo. V menzah in restavracijah navadno nimamo kaj dosti izbire glede kvalitete testenin, riža in kruha, krompir je pa tako ali tako vsakdanja hrana in se mu marsikdo ne more odreči, kljub temu da nima hranilne vrednosti.
Takšne obroke lahko popravimo tako, da pred obrokom zaužijemo vlaknine v obliki dopolnila k prehrani. Če vas o vlakninah zanima kaj več, si preberite tukaj, naročite jih pa s klikom sem: http://www.zdravje-zabava.com/narocanje.php

f) POVABILO NA VADBO
V centru zdravja in zabave nudimo rekreacijo za vsakogar; ne glede na pripravljenost, starost ali spol. Več informacij o naših vadbah lahko preberete tukaj. Vabljeni!


Prirejeno po zapiskih Maje Sršen

Za vas pripravil in objavil

Tomaž Vrhovnik

zdravje.zabava@gmail.com