CENTER ZDRAVJA IN ZABAVE

Prebavne težave

Prebavne težave so najpogostejša tegoba ljudi, ki nas prosijo za nasvet in pomoč. Velikokrat slaba prebava ni glavni razlog obiska, se pa pokaže, da ravno tu tiči razlog za celo kopico drugih težav. Ko uredimo prebavo in absorpcijo, izzvenijo tudi druge težave; npr. pomanjkanje vitaminov, slab imunski sistem, utrujenost, razdražljivot, težave s kožo in alergijami itd. 
 
 
NINA, študentka
Zaprtost me muči že od otroštva in zaradi tega se soočam tudi z drugimi neprijetnostmi:zakisanost, utrujenost, pomanjkanje energije, glavoboli, …
Najprej sem po Majinih navodilih uspešno opravila post. Moram rečt, da sem se počutila OK, brez velikih pretresov in šokov. Veliko bolj "lahko" se počutim. Odločila sem se, da upoštevam Majina navodila in uravnotežim prehrano. Danes sem prvič probala HL in moram povedati, da mi je shake všeč. Upoštevam jedilnik: ostale obroke si pripravim zjutraj, tako da pridno jem na 3 ure. Na prebavi sprememb še nisem opazila. Čutim pa, da se mi hitreje prebavlja. Energije imam tudi več, ni mi potrebno it takoj spat po kosilu in službi in moram rečt, da sem zelo zadovoljna. Tudi koncentracija se mi je izboljšala in tudi izpuščajev nimam več. Se pa še zgodi, da me full boli glava ponoči. Ampak ne pa tako pogosto. Hvala še enkrat za vse.
Teden dni kasneje: Kar se počutja tiče, sem res super, drugač ne znam povedat :) Velik energije imam, nisem tok zaspana. Izmerila sicer nisem svojega obsega ampak po oblačilih vidim, da program res učinkuje tudi na tem področju. Res gre vse, kar je odvečno, stran. Vsa lepota tega pa je, da se mi prsi niso zmanjšale :) (hehe) Glavoboli ponoči so se omilili.
Kar se prebave tiče, grem že tri dni lepo enkrat na dan, brez bolečin in napenjanja. Počutim se bolje, lažje, sladkor mi skoraj nikoli več ne paše po kosilu. Tako da so plusi vidni.... Res sem zadovoljna.
 
 
Tamara, 32 let, mlada mamica
Po nekaj dneh: Jedilnik in napotke upoštevam. Moram priznati, da sploh nisem bila kaj dosti lačna - glede na to, da sem fizično ogromno delala, sem pričakovala, da se bom vlekla kot megla in da mi bo slabo, pa ni bilo tako.
Danes zjutraj sem imela 2 kg manj! Pri prebavi je že sprememba: sedaj hodim na 2-3 dni, prej na 4-5. Edino, kar res pogrešam, je krompir. Ne morem verjeti, da sladkih stvari sploh ne pogrešam v smislu, da bi kdaj pa kdaj čutila potrebo po njih!
4 tedni: Cm in kg grejo počasi dol, malo sem bila presenečena nad tem, da sem na morju kljub drugačnemu prehranjevalnemu ritmu vseeno nekaj izgubila. In tako kot si rekla: 2. teden upoštevanja programa je teža obstala, zgodilo se je celo, da sem dobila 10 dag nazaj, vendar sem vztrajala, ker sem sedaj trdno odločena, da izgubim to nesnago, ki sem si jo tako pridno nabirala.
Včeraj sem si pas na hlačah lahko zategnila za eno luknjo bolj. Prebava se mi je zelo izboljšala, tako, da grem sedaj že skoraj vsak dan. Opazila sem, da sem imela po enem obdobju kar naenkrat ogromno mozoljčkov. Do zdaj sem izgubila 4,5 kg. Meni se zdi ogromno za tako kratek čas. Pa da ne omenim tega, da še vedno nisem imela časa za telovadbo…
 
Nives, upokojenka
Prebava se je uredila in suhega sadja ne potrebujem več, počutim se veliko bolje, hemoroidov nimam več, želodec me ne boli več, tako da sem opustila jemanje zdravil. V treh mesecih sem shujšala 4 kg, izgubila 4 cm v pasu, 4 cm v bokih in 3 cm okrog stegna. Tako da sem ZELO zadovoljna!
 
 
Tudi vas vabimo, da nam svoja vprašanja sporočite na 
zdravje.zabava@gmail.com
ali pa se naročite na brezplačni bioresonančni pregled.