CENTER ZDRAVJA IN ZABAVE

Koliko let bi pa radi kazali vi?

 dr. JACQUIE CARTER O NEGI KOŽE

 

Jackie Carter
Pripravili smo vam povzetek zanimivega predavanja dr. Jacquie Carter, ki je razložila, kako deluje koža, kakšne so njene potrebe in kaj se zgodi (prej ali slej), če za te potrebe ne skrbimo. Glede na to, da je tudi vse prisotne moške prepričala, da so se zamislili in poskrbeli za nego obraza, je morda prispevek vreden branja.

O KOŽI

Koža je naš največji organ, ki je sestavljen iz živih celic. Vsaka od njih potrebuje mnogo snovi za svoje življenje. Pomembno je, da naša koža ostane zdrava, saj ima pomembno vlogo: skrbi za vlago v našem telesu, ščiti notranje organe, ohranja telesno temperaturo in ščiti celotno telo pred nevarnimi vplivi okolja. V današnjih okoliščinah kožo ogrožajo škodljivi vplivi iz okolja; od zunaj onesnaženost, od znotraj nezdrava prehrana. Koža za svoje zdravje in obnavljanje potrebuje mnogo antioksidantov in vitaminov. Tudi mi sami pogosto nismo prijazni do svoje kože; se praskamo, nanašamo ličila, parfume, tetovaže, piercing, depilacijske kreme, vse mogoče kemijske preparate… Koža sicer je izjemno  vzdržljiv in trpežen organ, vendar v nedogled ni zmožna vztrajati. Zato se koža mnogih ljudi začne 'starati' po 30. letu, kar prinaša različne neprijetnosti. 
 
Staranje lahko razdelimo na dva tipa; kronološko in pogojeno z okoljem. Kronološkemu staranju ne moremo ubežati, lahko ga pa zamaknemo. Nima drastičnih vplivov na našo kožo. Medtem ko staranje zaradi okoljskih dejavnikov lahko izrazito in v kratkem času spremeni našo kožo. Sem spadajo stres, neprespanost, nezdrava prehrana, slaba zaščita pred UVA in UVB žarki. Najbolje se tu obnese preventiva, s kvalitetno nego, je pa možna tudi uspešna kurativa.
*** biološko starost (vitalnost) vašega telesa lahko izmerimo - več najdete spodaj ***
 
Največjo nevarnost koži predstavljajo prosti radikali, saj uničujejo celice kože in tako povzročajo vnetja ter prehitro staranje. Proste radikale onesposobijo antioksidanti. Močni antioksidanti, ki jih potrebuje vsaka celica našega telesa so vitamini A, C in E. Ko antioksidante zaužijemo, jih zase porabijo notranji organi. Če jih slučajno kaj ostane, jih je šele deležna koža. Zato je potrebno za kožo poskrbeti najprej s pravilno prehrano in še z dodatno nego – od zunaj.
 
 

Linija SKIN ACTIVATOR – za kožo, kjer so že opazni znaki staranja

Ni pomembno, pri kateri starosti začnemo uporabljati to linijo. Lahko gre tudi za preventivo. Odlično pa se obnese za 'popravilo škode'. Linija Skin Activator vsebuje glukozamin kompleks, ki daje odlične rezultate – ti so klinično dokazani. Glukozamin na naraven način spodbudi nastajanje kolagena in je popolnoma kompatibilen z našo kožo.
Staranje se namreč začne, ko naši koži začne upadati zmožnost tvorjenja kolagena. Posledično se začne tanjšati, sušiti, nastajajo gubice, …
To ni tako zelo pogojeno s starostjo, kot z vplivi prehrane in okolice. Mnoge kreme proti staranju kože že vsebujejo glukozamin, vendar jim dodajo še kisline, ki na daljši rok kožo zelo poškodujejo. Mnoge kreme vsebujejo gukozamin, pridobljen iz lupinarjev in je zelo alergen. Glukozamin v liniji Skin Activator je v 100% pridobljen iz zelenjave.
 
 
 
 

LINIJA HERBAL ALOE 
Sestavlja jo 6 izdelkov iz naravnih rastlinskih sestavin, ki ne vsebujejo parabenov, sulfatov in barvil.
 
Izdelki, s katerimi poskrbimo za nežno nego telesa od glave do peta so: 
 
Šampon in balzam za krepitev las: obnovita lase; raziskava je pokazala, da so lasje 10-krat močnejši že po prvi uporabi (lomljenje las se zmanjša za 90%); lasje so mehkejši in bolj svilnati na otip; vsebujeta formulo za ohranjanje barv

 
Milo za umivanje in nego telesa (gel in trdno milo): nežno očistita kožo, ne da bi odstranila naravno potrebne lipide, vsebujeta  vitamine, ki nahranijo kožo
 
Losjon za roke in telo: klinično dokazano kožo nahrani in navlaži, da postane mehka in sijoča; vsebuje bogato karitejevo maslo
 
Sproščujoč gel aloe vere: gel brez vonja je lahek in pomirjujoč, učinkovito pomirja kožo pri opeklinah, pikih, odrgninah, ...

 
 
Kozmetika pod strogimi merili, ustreza vsem pogojem
 
Sestavine kozmetike NouriFusion™ so naravne in vsi izdelki so klinično testirani. Torej so učinki kozmetike znanstveno dokazani in zagotavljajo rezultate. Vsi izdelki so prestali stroga testiranja in ustrezajo zahtevam vseh zakonodaj držav, v katerih so na tržišču (prek 80). Mnogi proizvajalci kozmetike prilagajajo svoje izdelke zahtevam posameznih držav, da so lahko sprejemljivi.
Herbalife ustreza VSEM, niti enega izdelka še ni bilo potrebno umakniti s kateregakoli trga.
Večina proizvajalcev izdelkov tudi ne preveri s kliničnimi raziskavami, temveč navajajo zgolj mnenja uporabnikov – kar pa ni znanstveno podprto.

KOZMETIKA NI TESTIRANA NA ŽIVALIH!

 

KAJ IMA PRI TEM PREHRANA?

Dr. Jacquie Carter je zelo poudarila povezanost prehrane z zdravjem kože. Zagotovo tisti ljudje, ki skrbijo za svoje zdravje z uravnoteženo prehrano, izgedajo mlajše kot tisti, ki živijo nezdravo. 
 
 
 
*** Z izjemno natančno napravo Tanita lahko preverimo vitalnost (biološke procese) vašega telesa, ki so izraženi s starostjo v letih. Naprava zelo natančno izmeri precej podatkov o stanju telesa (upošteva tudi stopnjo aktivnosti osebe):

 

  • Odstotek telesne maščobe (celotno telo; v predelu trebuha z oceno tveganja; v posameznem udu (leva/desna roka, noga)
  • Mišična masa
  • Kostna masa
  • Biološka starost telesa (stopnja bioloških procesov – vitalnost) v letih – zelo zanimivo!
  • Količina vode v telesu
  • Indeks telesne mase
  • Dnevna poraba kalorij (v mirovanju)

Primer iz prakse: izmerili smo dve osebi, stari 31 let. Prva ne da kaj dosti na zdrav način življenja, njena biološka starost je bila 47 let. Druga oseba skrbi za zdrav način življenja; gibanje, prehrana, delo na sebi. Njena meritev je bila 16 let. Torej je realna razlika med njunima telesoma 31 let!

 

*** NOVOST: brezplačna preventivna bioresonančna analiza telesa (Kaj je to?)

 

 Želimo vam, da bi se še čim dlje odlično počutili v svoji koži!

Če želite spremembo in pomoč pri tem, se nam čimprej oglasite - z nami se lahko pomladite 

 

Maja Sršen

Osebna svetovalka za boljšo kvaliteto življenja

Februar 2012