CENTER ZDRAVJA IN ZABAVE

Kdo smo

Center Zdravja in Zabave je nastal iz želje, da bi zdrav način življenja približali čim več ljudem, saj je zdravje naša osnovna pravica in ne bi smel biti luksuz, kot ga želi ustvariti današnja družba.

V Centru zdravja in zabave navdušeno in zavzeto delujeva Maja Sršen in Tomaž Vrhovnik.

Maja se predstavi

Od malih nog sem vedela, da bom po poklicu učiteljica in res sem po formalni izobrazbi profesorica razrednega pouka. Že v študentskih letih sem se začela izobraževati tudi na področju športa in zdravega načina življenja. Opravila sem usposabljanja za nazive: vaditeljica plavanja, smučanja, fitnesa in skupinskih vadb, inštruktorica pilatesa, joge, licenčnih programov BodyPump™ in  BodyStep™, vadbe za nosečnice, inštruktorica WTS (weight training system) ter Nirvana Fitness vadbe.

Izzivi življenja so me skozi zdravstvene težave pripeljali do spoznavanja z alternativno medicino. To področje me je zelo pritegnilo – in kot pravijo – poti nazaj ni. Opravila sem vse stopnje reiki tečajev, pridobila nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) za poklic maserke in opravila usposabljanja za več vrst masaž:  švedska masaža, kitajska terapija tui-na, refleksna masaža stopal, hot stone in anticelulitna terapija.

Optimalno zdravje in dobro počutje je nedosegljivo, če se ne zmoremo konstruktivno soočati s stresom. Ker je stres povod v večino zdravstvenih težav, sem začela raziskovati različne tehnike sproščanja in meditacije. Sledila so izobraževanja in usposabljanja na tem področju: EFT (Emotional Freedom Technique), Aromaterapija, Brain Gym, vodene meditacije, Ultramind Silva ESP Method, Qi Gong.

Še posebej me je navdušila terapija z zvokom oz. sproščanje ob terapevtskih glasbilih. Izobraževala sem se pri najboljši učiteljici, tako da v našem centru zdaj ponosno izvajam sproščanja in meditacije ob spremljavi gongov, tibetanskih skled, kristalnih pojočih posod in zvončkov. Udeleženci so navdušeni.

V moji naravi je neustavljiva želja, da moram vse pridobljeno znanje deliti z drugimi (učiteljica pač). Zato smo spontano prišli do predavanj, ki so odlično obiskana. Udeleženci so jih poimenovali kar Maya – šola za boljšo kvaliteto življenja.

Center se razvija z nama. Vizija in cilji so visoki, dosegli in realizirali jih bomo pa mi vsi skupaj - zdaj smo šele na začetku.

Tomaž o sebi

Po izobrazbi sem organizator dela – informatik. Že od malih nog pa mi pomeni šport največje veselje in užitek. V mladih letih sem treniral smučanje in pridobil naziv učitelj smučanja. Sem eden izmed prvih inštruktorjev aerobike v Sloveniji, saj sem začel voditi različne skupinske vadbe skoraj pred 30 leti.

Še vedno živim zelo aktivno; uživam v smučanju in deskanju na snegu ter vodi, gorskem kolesarjenju, zmajarskem deskanju oz. kajtanju, redno treniram na fitnesu in vodim skupinske ter osebne treninge v Centru Zdravja in Zabave.

Vem, da za vse to po 50. letu ne bi imel zadosti energije, če ne bi vzpostavil zdravega načina življenja. Zato o tem rad svetujem tudi vsem, ki jih to področje zanima.

Telo športnika na dolgi rok ne zdrži večjih naporov, če ne poskrbimo za ustrezno regeneracijo in sprostitev. Lastne težave oz. izkušnje so me vodile do alternativnih metod zdravljenja (sem mojster reikija III. stopnje) ter izobraževanj na področju prehrane in masaže. Izvajam športno masažo, ki jo kombiniram z uporabo izjemno učinkovitega pripomočka chi well pointer, ki deluje po principih akupunkture.