CENTER ZDRAVJA IN ZABAVE

Hujšanje

HVALEŽNE IN ZADOVOLJNE STRANKE

Prekomerna telesna teža in nezadovoljstvo s samim seboj je dandanes najbolj pogosta tegoba. Tudi na tem področju se vsakodnevno srečujemo z lepimi izkušnjami. Dodamo lahko še to, da se ob spremembi prehranskih navad in načina življenja telo tudi pomladi, kar tudi lahko izmerimo v centru zdravja in zabave ter spremljamo vaš napredek. Najbolj navdušujoč rezultat je zaenkrat Bojanin, ko se je v samo 12 tednih 'pomladila' za 5 let.  

Natalija in Simon
»Maja, nad napotki in šejkom sva navdušena, prav tako nad tvojim profesionalnim pristopom. Vesela sem, da si spet prišla v moje življenje in vnesla vanj tako pomembno spremembo. Sedaj pa post in AKCIJA!«
Teden kasneje: »Draga moja, dejansko se pozna!!! Ne morem verjet! Dragi me je ravno danes zjutraj gledal in rekel: "Trebuha nimaš več tolk!" Moram ti povedat, da se počutim O*D*L*I*Č*N*O! Več energije, več zadovoljstva, boljši občutek (nobene napihnjenosti ...). Skratka: zaenkrat krasno!!! Res ti hvala!«

2 tedna: »Počutje je super, bova kar vztrajala ... Tudi jagoda je super - zelo okusna in dejansko ima okus po jagodi! ;) Sva se odločila, da bi vsakič vzela drug shake - da se ne bi naveličala enega in istega okusa. Je možno, da sem zaradi spremenjenih obrokov čisto naspidirana?«
4 tedni: »Kaj je novega? Vsi me hvalijo - kolk sem shujšala pa to ... Kolk je to fajn slišat!!!!«
5 tednov: »Spremembe pri meni so zdaj tudi vidne - veliko ljudi je opazilo, da sem izgubila nekaj kg počutje pa je super! Prebavo sem sicer že prej imela dobro, tako da neke blazne spremembe ni, razen tega, da grem na WC včasih tudi po 2x na dan. Menda sem res vsak teden bolj šlank - vsaj tako pravijo drugi ... Pa seveda vprašanja: "Kaj pa počneš, da tako hudo izgledaš?" Imam tudi več energije in tečem vsak dan - vzdržim veliko dlje kot pa sem prej! Hvala!«
6 mesecev: »Brez šejka za zajtrk ne morem živet oz. če že moram, je pravi safr!!! Ker nisem imela šejka in sem se po običajnih zajtrkih slabo počutila, sem za 2 dni poskusila čoko ... Šejk je mač betr! ;) Sama pri sebi sprememb na postavi ne opažam, prav tako ne v kilah, pravijo pa, da me je vedno manj.«
 
Manca in Denis
7. dan: »Ja, danes zjutraj sem se stehtala: 4,1 kg manj v enem tednu in 3% maščobe manj :) Jupiiii:) Vem pa, da ne bo šlo skoz tko lepo. Je pa sigurno tole zdej dodatna motivacija in všeč mi je, ker res ne stradam in mi je zarad tega seveda full lažje se držat napotkov. Že zdej se boljš počutim, vem pa, da se bom pol še bolje.
14. dan: »Tehtnica je pokazala 4,8 kg manj in malo čez 3% maščobe manj.«
19. dan: »Ej, z včeraj na danes sem izgubila 1,4 kg :) Full opažam, da je tko, da kak dan čisto nič ne izgubim, al pa še kaj malega dobim gor, potem pa kar naenkrat full dol pade...«
5 tednov: »Ja, z rezultati sva zadovoljna, res :) Do danes je pri meni 7,1 kg manj, centimetrov vse skupaj pa 20 manj :) Aja, maščobe pa 3,8 %. Jst sem zadovoljna :) Najbolj se mi pozna v pasu, kjer sem izgubila kar 10 cm :) Jupiiiiiii :)
Denisovi rezultati so pa: 11,5 kg manj, 24 centimetrov manj in 5% maščobe manj. Sva zadovoljna full, še naprej bova vztrajala.”
6 tednov: »Mi pridno hujšamo :) In da ti pvem supeeeeeeerrr novico - nimam več tromestne številke :) jupiiiiiiiiiiii Full sem vesela, res.«
2 meseca: »minus 10 kg!«
 
Alan
Mesec in pol: Počutim se O.K. Energije imam zdaj dovolj. Popolnoma sem se navadil na 5 obrokov. Tako da mi telo kar samo pove, da moram jesti tudi, če že pozabim. Kar pa ni več možno, saj mi je fantastično, da 5x  na dan nekaj hrustaš, se potem počutiš super in še kilogrami ter zunanje dimenzije gredo dol. Sedaj imam 105,5 kg (12,5kg manj).
Upam, da bom do novega leta nekje na 95 kg. bomo videli…
Res je, da je želja po sladkem skoraj čisto izzvenela, cigaret se pa še žal nisem uspel otresti. Jutranja kavica je še vedno prisotna. 2x na teden jo sicer nadomestim z brezkofeinsko. Na dan spijem 2-3 kavice, glede na prej 3-5… Šejk okusa Cappuccino mi ni preveč všeč, ker mi ne poteši želje po čokoladi, tako, da sem si pogosto vanj metal dietno črno čokolado z vsebnostjo min. 75% kakava in je potem nekako šlo. Pri čokoloadnem šejku pa mi tega ni treba početi, saj ima že sam dovolj poln okus.
Moram pa reči, da trebuha skoraj nimam več, kavbojke mi kar plešejo in moram si skoraj vsak teden bolj zategniti pas. Zdaj nosim srajce, ki jih prej že leta nisem ali pa sem zgledal v njih, kot napihnjen balon in da bodo vsak čas popustili gumbi ali šivi.. Sem presenečen - vsaj zdi se mi tako - da gredo dimenzije hitreje dol, kot sami kilogrami, kar mi tudi ustreza, saj ne vidiš kilogramov, temveč dimenzije. Zelo sem v pozitivnem smislu presenečen, da gredo dimenzije prav tam dol, kjer sami vemo, da je preveč. V čem je catch?
Kar se mene tiče, je vse super. Tako, da bom še dolgo vztrajal - še po doseženih rezultatih. Mislim, da bom obdržal šejk za zajtrk in večerjo, saj je zelo hitro narejen in spit, pa še počutiš se fino po njem.
 
MATEJA
3. dan: Prehranjevanje sem že popolnoma osvojila, pisne predloge sploh ne potrebujem več. Zadeve mi res odgovarjajo, zares so dobrega okusa, dobro se počutim, pa še vse je novo in zato me ne dolgočasi. Še vedno vsak dan hodim v hrib, veliko pijem in sploh je fajn. Hlače so že malo bolj ohlapne, čeprav precej zatekam - moje telo je vedno zadrževalo vodo, trenutno še bolj intenzivno, a verjamem, da gre za navajanje na spremembe, ker spijem okrog 4 litre vode dnevno, očitno ne ve, kam z njo :)
Drugače pa se mi zdi, da imam več energije kot prej, to sklepam po tem, ker se mi ful več da, npr. hodit, kar mi je bila prej muka.
9.dan: Po teži sem lažja za 1 kg, obseg rok in bokov je tako manjši za 1 cm, obseg prsi za 3,5 cm in trebuh za 4,5 cm (to je veliko, sem že uvedla pas!). Imam pa eno vprašanje: do sedaj sem bila vajena, da 1. teden izgubim precej več kilogramov, kot sem jih tokrat. A mam prav, če razmišljam takole: zaradi dovoljšnjega vnosa beljakovin najbrž nisem izgubljala mišične mase, pač pa maščobo. Prvič sem namreč slišala, da moram po telesni aktivnosti jesti beljakovine, tega nikoli nisem počela. Zato sem opazila, da po telovadbi nikoli nisem bila tako utrujena kot prej, ko sem bila čist skurjena. A je kaj smisla v tem razmišljanju? Poleg tega se mi nohti ne lupijo več. Imam pa precej mozoljev, a bo že.
Sicer pa vse OK, šejk je zakon, čokoladice so itak najboljše, ker po njih nimam niti najmanjše krize, ki bi privedla v basanje s sladkarijami, čaj je dobrega okusa, vlaknine pa pripomorejo k redni prebavi, čeprav so obroki manjši kot prej. Verjamem pa tudi, da minerali in vitamini opravljajo svojo funkcijo odlično. Zaenkrat sem tako zelo zadovoljna.
2 tedna: 3 kg manj!, ne morem verjeti, da sploh nisem lačna, da nič mi ne manjka in kar hujšam, pa še super se počutim
3 tedni: »ta teden sem izredno zadovoljna: tehtnica je pokazala še 1,2 kg manj, 3 cm manj čez pas, 1 cm čez boke, po 1 cm čez vsako stegno, obseg prsi je šel za 1 cm gor (logično, sem sredi menstruacije), obseg rok je ostal isti.
V 3 tednih sem tako shujšala že 3,7 kg!!! In to maščob, ne mišic! Yes!
Čez pas sem se znebila kar 9 cm! Ne morem verjet. Boki 3 cm, roke 3 cm, prsi 3,5 cm in čez stegna 1 cm, ker sem se prvič pozabila izmerit.
Kako po vsem tem ne bi bila zadovoljna?«
2 meseca in pol: "Res vesela, ne morem  povedat, kako mi pomaga vse skupaj, prehrana in vsakodnevna hoja! - po mojem mi še pandemska gripa ne more do živega :)
Konkretni rezultati pa so: Tehtnica kaže 13 kg manj. Jupi!!!! Po rokah me je manj za 4,5 cm, okrog prsi 7,5 cm, okrog pasu 14 cm, čez boke 10 cm in čez stegno 9 cm. Kar dobro, ne? "Prehujšala" sem že 2 konfekcijski številki.
Oče mi je prav danes naredil še 5 dodatnih lukenj na pasu - vsak teden zategnem za kako več. Zdej se pa rezultati res že dobro vidijo!"
 
 
SUZANA

1 mesec: Moje počutje ful dobro. Prebava v redu. Centimetri so v minusu . Iz 102 v bokih na 97, ter iz 76 na 72 v pasu... Po kg je pa bl kriza ;) sam -1 kg. Sam mi niti ni tok važna teža, ker se mi vidi, da sem zgubila, čeprav tehtnica ne kaže tega...

3 meseci: Ja moji rezultati so pa zdaj že -10 cm okoli bokov in -6 cm okoli trebuha. Okrog roke in noge pa je šel 1 cm.
 
 
Želite tudi vi sporočati tako vesele novice?
Pišite nam na elektronski naslov: zdravje.zabava@gmail.com 
dogovorili se bomo za sestanek in osebno svetovanje z ustreznim načrtom zdravega  hujšanja